Vælg en side

At være førstegangsforældre kan være noget af en jungle. Ikke alene skal man lære babyen at kende, du skal tilmed finde ud af hvad den har behov for. Dertil kommer at du skal finde ud af den inden den kommer til verden, så du er forberedt med det helt rette udstyr. Nedenfor kan du læse mere om det udstyr du kan få behov for når baby kommer.

Det nødvendige udstyr

Der er ”need to have” og ”nice to have” når det kommer til babyudstyr. De ting man ikke kan undvære, er ting som barnevogn, lift, tøj, seng, puslebord, sut, bleer, evt. sutteflaske m.m. Der er tale om forholdsvis dyrt udstyr som kan være en dyr omgang at erhverve sig på én gang og derfor med fordel kan indkøbes henover graviditeten inden baby kommer. En barnevogn er ofte det dyreste og krav til sikkerhed, design og komfort er ofte noget de fleste ligger vægt på. Du kan læse en guide til køb af barnevogn her.

Udstyr der er rart at have

Foruden alt det nødvendige udstyr er der også udstyr der ikke er livsvigtigt for baby, men som er meget rart at have. Fx er en barnevogn en nødvendig ting, fordi baby skal sove med det samme. Omvendt skal baby ikke nødvendigvis have legetøj fra start, men det er rart at have. Der kan også være ting som fx en ammepude der er god og anvendelig, men hvor der fx kan bruges en almindelig pude i stedet til man finder ud af om baby overhovedet skal ammes eller have sutteflaske. Det er en god ting at gøre op med sig selv hvad der skal købes med det samme og hvad der kan vente, så man deler udgifterne mest hensigtsmæssigt ud over perioden.