Vælg en side

Er du også klikket ind på denne artikel i stor nysgerrig over, hvad det mon er for et produkt, der er tale om? Der er flere forskellige produkter, der har en vigtig rolle for byrummet, men i denne artikel kommer det til at handle om pullerter. Det kan være, du slet ikke er klar over, hvad en pullert er. Du er dog helt sikkert stødt på en før i dit liv.

Dette er en pullert

Pullerter er et produkt, der f.eks. kan indikere, hvor biler må køre henne. Det er en form for rør, der enten er fremstillet af metal eller plastik, og som tilmed kan have forskellige funktioner. Det er f.eks. muligt at få en pullert med lampe i. Det er også muligt at få en pullert i plastik, som genopretter sig selv, hvis man kører den til siden. Det mest almindelige er nok de pullerter, der er lavet i metal.

Det funktionelle element

Det er klart, at pullerter kan se stilfulde ud, hvis man gør det rigtigt. Men de kan faktisk også være meget funktionelle. En pullert er en god måde at indikere over for folk, at man ikke må køre et sted med en bil. Det er flottere løsning end f.eks. at sætte et hegn op, der fylder mere. Det er smart at vejlede trafikken på en stilfuld måde, så man ikke ødelægger bybilledet.

Bruges også af politiet

Vidste du, at politiet også benytter sig af pullerter? Det kan f.eks. være, at der er placeret pullerter i starten af en gågade, fordi der ikke må køre biler der. Det er meget sandsynligt, at disse pullerter kan sænkes ned i jorden, så der kan komme en bil forbi. Dette er noget politiet bruger, fordi de skal have adgang til at komme ind på gågaden, hvis der sker noget.